Skip to main content

Sökmotoroptimering av din hemsida.

Vi kan vårt jobb och förstår sökmotoroptimering, att du har hittat till oss är ett facit på det. Google är i synnerhet den viktigaste marknadsföringskanalen för många företag och organisationer. I Sverige görs det cirka 55 miljoner sökningar varje dag. Det innebär att 97% av alla sökningar i Sverige görs via Google. We Are Maven kan hjälpa er med en placering i toppskiktet
Impeka - Premium WordPress Multipurpose theme by Greatives
Impeka - Premium WordPress Multipurpose theme by Greatives

SÖKMOTOROPTIMERING

”Vi vet att kampen är hård därute men vi vet hur man vinner. Du är ju här!”

We Are Maven vet hur man bygger en modern webbplats enligt konstens alla regler, vi arbetar med sökmotoroptimering hela dagarna.

När era potentiella kunder söker efter era produkter eller tjänster på Google så är det av stor vikt att ni så högt upp som möjligt i sökresultatet. Detta kräver ett kontinuerligt arbete med sökmotoroptimering. Det finns ett par steg som är lika viktiga för nå bra och långsiktiga SEO-resultat eftersom de fyller olika funktioner.

Sökordsanalys
Det första steget i en sökstrategi är att analysera sökpotentialen för din webbsajt och dina tjänster eller produkter utifrån ett sökmotorperspektiv. Vi analyserar bland annat sökvolymer och hur tuff konkurrensen är. Målet med sökordsanalysen är att bestämma vilka sökord som är mest lönsamma att optimera för. Innan ni börjar SEO-anpassa er sajt är det viktigt att det finns en sökordsstrategi på plats. Innan vi vet vilka sökord våra kunder använder sig av när de letar efter det vi erbjuder går det inte att börja skapa det innehåll som krävs för att vara relevant för våra målgrupp. Så en väl genomförd sökordsstrategi är en viktig nyckel för att kunna dominera på Google.

On-page SEO
On-page SEO är grundläggande för att du ska få en sökmotoroptimerad hemsida och ha möjlighet att placera dig högre i sökresultaten. Vi sökmotoroptimerar innehållet på din hemsida och säkerställer att du använder dina viktiga nyckelord på rätt sätt.
sökmotorer som exempelvis Google ska rangordna en webbplats analyserar dom sidan på flera olika sätt. En sökrobot undersöker din webbplats och som jämförs med era konkurrenter. Sökroboten undersöker webbplatsens hastighet, hur snabbt laddar er sida, hur ser era rubriker ser ut, hur ser URL strukturen på hemsidan ut, är din hemsida mobilanpassade, finns det alt-taggar mm.
En sådan optimering kallas för “on page SEO”. Utöver detta utför varje sökrobot en undersökning om er hemsida på internet. Finns ni t.ex. omnämnda i någon tidning? Eller har ni följare på exempelvis Twitter eller finns det länkar från olika bloggare? Om en sökrobot hittar länkar till er sida anser man att ni är ett bra organiskt resultat. Detta arbete kallas för “off page SEO”. Vi på We Are Maven erbjuder tjänster inom on page SEO.
Redaktionell SEO
Relevant innehåll är A och O för att lyckas med ditt SEO-arbete.
Vi hjälper dig med ditt redaktionella innehåll genom att skriva sökmotoroptimerade rubriker och brödtexter till din hemsida. Genom att löpande producera nytt innehåll kan vi optimera hemsidan för fler söktermer och öka den organiska söktrafiken ytterligare.

Hello, potentiella kunder!
Vill du förbättra ditt resultat på sökmotorerna?

SEO Analys
Första steget i vårt arbete med SEO är att göra en analys av din webbplats för att identifiera de nödvändiga som krävs för att du ska kunna öka din synlighet på Google. Analysen innebär bland annat att vi gör en sökordsanalys samt on-page analys.

Rapportering
I takt med att arbetet implementeras bevakar vi givetvis resultatet löpande. Vi säkerställer exempelvis att de sökfraser vi valt att arbeta med sakta men säkert förbättrar sin position. Statusen rapporteras i regel till dig som kund minst en gång per månad.

Åtgärdsplan
När vi har genomfört en grundlig analys av kundens hemsida sätter vi ihop ett konkret åtgärdsförslag. Detta förslag implementeras sedan löpande av oss. I vissa fall väljer kunden själv att implementera den. Vårt arbete med sökmotoroptimeringen sker löpande under hela avtalsperioden.
Impeka - Premium WordPress Multipurpose theme by Greatives

Länkstrategi
En relevant och stark länkprofil gör din webbsajt konkurrenskraftig och du kan enklare ta positioner i sökresultatet medan en spammig länkprofil drar ned ditt resultat. Vi kan hjälpa dig att se över din länkprofil och ge rekommendationer på hur du kan arbeta med din länkstrategi för att få ut det mesta av din
SEO handlar dels om att ha en så strukturerad webbsajt (On Page) som möjligt. Och dels handlar det om att ha externa länkar till din webbsajt som berättar för Google vad din webbsajt är bra på – detta kallas ibland för Off Page.
Sökmotorer läser av webben och länkar, länktexter, ankartexter samt spridningen på dessa bidrar till hur sökmotorer värderar din auktoritet. Länkar till din webbsajt har alltså betydelse för var du hamnar i sökresultatet eftersom Google läser av styrkan i dem och deras ankartext.